onsdag 11 mars 2009

090311 Instruktionshandling för alla typer av själar

För att själen ska fungera tillfredsställande under hela garantitiden, vänligen iaktta nedanstående enkla skötselinstruktioner.

1. Tag väl vara på dess förvaringskärl genom följande dagliga omvårdnad:
1.1. Låt förvaringskärlet sova nattetid minst sju timmar varje dygn.

1.2. Se noga till att kärlet får sin dagliga dos av allsidig näring och rörelse. Tag gärna kontakt med rådgivare för att anpassa kost och motionsform, som passar just detta kärls tarmsystem respektive fysiska kapacitet.

1.3. Lägg dagligen en omsorgsfull hand vid kärlets yttre, så att dess utsida utsänder en reflektion och doft av själen inuti den.

Observera! För att undvika långvarig eller permanent skada på kärlet - skapa snarast möjligheter till återhämtning om någon eller alla ovanstående punkter åsidosatts.

2. För själens omvårdnad följ nedanstående rekommendationer:
2.1. Låt alltid knappen för lyssningsfunktionen vara intryckt i läge "på". (Vid svåra själsliga sjukdomstillstånd se särskild instrukiton för detta.)

2.2. Låt alltid reglagen för självkärlek, självrespekt och självtillit stå i läge "högsta effekt".

2.3. Kontrollera dagligen att funktionen för utgivande och mottagande av kärlek och omsorg är balanserad, så att pilen rör sig inom det röda fältet, men aldrig tillåts slå över i svart eller blått fält.

2.4. Var uppmärksam på det automatiska skyddsystemet, så att det är rätt inställt och träder i funktion vid gränsöverträdelse av egen eller annans själ.

2.5. Lyssna in vilken som är lämplig dosering och form, vad gäller intag av, samt uttryck för, själsliga upplevelser i just din själs fall.
Observera att denna dosering kan ändras över tid. Detta är ingenting att oras över, så länge man lyssnar till sin egen själs behov, och inte sammanblandar det med andras.

Varning:
Stäng aldrig av lyssningsfunktionen som är kopplad till din själ.
En långvarig avstängning av denna kan ge bestående och ödesdigra skador på dess funktion. Påbörja genast reparationsarbete enligt punkt 1 och 2 ovan, om sådan skada skulle ha uppstått.

För skador som uppstått på själen på grund av egen oaktsamhet, utgår ingen ersättning. För skador som uppstått till följd av utomståendes uppsåt eller icke uppsåt, utgår heller ingen ersättning.
Däremot finns möjligheten, att ansöka om egen och andras förståelse och medkänsla, vilka finns i olika utföranden och anses ha en tillfälligt sammanhållande effekt.

Vi vill dock betona att en skadad själ - oavsett hur skadan uppkommit - är mycket svårreparabel.
Då många skador uppstår redan under tidig barndom, rekommenderas att stor omsorg nedlägges på att dagligen vårda själen enligt punkt 1 och 2 ovan, under återstoden av jordelivet.

Vi önskar er mycket nöje med er själ!

4 kommentarer:

  1. Haha, den är underbar, så torrt byråkratisk om själar. Strålande. Sådär önskar jag att jag kunde skriva, men det är så svårt. och hänvisningarna bakåt i manualen, så JÄKLA bra!

    SvaraRadera
  2. Ja jag får lite association till socialstyrelsens rekommendationer men råden är så kloka för en själ som lever i denna världen så de borde faktiskr lydas!

    SvaraRadera
  3. Haha, underbart var ordet! Allmänna råd från konsumentverket skulle jag vilja säga! FAntastiskt torrt, som en pergamentstorr kamrer. Härligt för själen! Lätt att sköta själen med denna manual i fickan!
    Marmoria har säkert andra roliga saker på gång just nu. Jag saknar också hennes alster! Cissi

    SvaraRadera
  4. Jätte roligt skrivet. Torrt men mycket humor text av hög kvalitet.

    SvaraRadera