lördag 19 september 2009

Samtalsämnen av vikt

(Utmaning 262 Skvaller)

Den stiliga vita brevlådan i plåt, lutar sej förtroligt mot den stolta handmålade i trä.
”Har du hört om breven som kommer till den lilla gröna?” viskar den och sneglar med en menande blick neråt höger i raden.
”Jojo, den sortens försändelser låter ju tala om sej...” säger den andra och ryser med sin vackra blomsterkrans i linoljefärg.
”Vad annat kan man förvänta sej av en billig liten plastlåda som den...!” upprör sej den vita och blänker indignerat i solskenet.
”Det är ett mirakel att det kommer post till den alls - namnet och adressen är ju alldeles urblekt och oläsligt!”, tillägger den handmålade.
”Och locket - på ett gångjärn, bara! Det borde verkligen göras en utrensning!”, agiterar den vita, men kommer av sej när den ser den gula lilla postbilen svänga om hörnet och närma sej deras rad.
Den vita kråmar sej inställsamt när lantbrevbärarens flinka fingrar bläddrar bland avier, reklamutskick.
Den vackra trälådan öppnar sej värdigt för fönsterkuvert och postorderkataloger.
Den lilla gröna kastar förväntansfullt det trasiga plastlocket åt sidan när brevbäraren går ut ur sin bil med ett stort knöligt paket översållat av hjärtan och blommor. Han ler och trycker försiktigt ner paketet i lådan. Plockar upp locket som lossnat helt och hamnat i gruset. Lägger det på sin plats och kör visslande vidare.

1 kommentar:

  1. ÅÅÅÅ så vackert vilken underbar liten historia, som en sommar dag. fantasiflöde och inspiration härligt men jag vill va den gröna lilla lådan den verkar mest spännande

    SvaraRadera