måndag 5 oktober 2009

Älskar inte

(Utmaning 278 En långsiktig strategi)

När man avskiljer en hand från dess fäste vid handleden, gör man ungefär på samma sätt som när man trangerar en kyckling.

Man tar ett fast tag kring handen och klämmer åt mycket hårt alldeles vid den nedersta tumledens och lillfingerledens fäste. På så sätt åstadkommes att handen rundas inåt till sitt smalaste läge samt att dess rörelsemöjligheter begränsas maximalt.
Handleden brukar vara betydligt lättare att få ett stadigt grepp kring.

Därefter drar man med ett hårt och bestämt ryck de båda lemmarna åt varsitt håll. Jag vill betona att det handlar om en mycket snabb, bestämd och kraftfull rörelse. Annars riskerar man att handens muskler reflexmässigt gör en motrörelse.
Om man lyckats lossa lederna från ledkulorna märker man det tydligt genom att själva handen plötsligt blir bokstavligen lealöst hängande inuti sitt skinn.

Därefter är det bara att ta fram kniven och skära av handleden mellan benändarna. Viktigt är naturligtvis att använda sej av en skarp kniv. Det är annars mycket svårt att göra ett snitt genom det yttersta hudlagret. Själv har jag alltid en nybrynt schweizisk armé kniv bekvämt till hands i handväskan.
Jag rekommenderar att inte försöka såga sej genom senor och muskler utan istället göra ett par välplacerade bestämda skär. Detta på grund av det ymniga blodflödet som försvårar arbetet avsevärt.

Bästa sättet att förbereda sej är att hemmavid i lugn och ro visualisera det hela in i minsta detalj så många gånger att man upplever sej utföra handlingen i verkligheten.
I den verkliga situationen krävs en enorm snabbhet och målmedvetenhet.

Oftast är dock överraskningsmomentet till ens fördel.
De flesta män förväntar sej nämligen inte mer än en lam maktlös verbal protest när de tafsar på en.

7 kommentarer:

  1. Vilken pärla! Nu blev jag inspirerad.

    SvaraRadera
  2. Låter som hämtat ur en deckare. Imponeras av dina kunskaper hur man skär av handen på någon, anatomiskt, språkligt och utrustningsmässigt. Ruggigt bra.

    SvaraRadera
  3. Håller med. Skickligt skrivet och fantastiskt.

    SvaraRadera
  4. Fantastisk text som får mig att fundera över ditt yrke.

    SvaraRadera
  5. F-n så bra!! Kom omdelbart på vem jag skulle vilja utföra detta dåd på. Tack för tips och utförlig beskrivning. Om du sen läser i kvällstidningen om hur 'en kvinna skar av handleden på man'...då ler du och vet...:)

    SvaraRadera